2021-09-20 12:00
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за потребители
Бързо търсене:
22 септември / Ден на независимостта
Екскурзия Турция
Автобусни програми

Кападокия 5 дни/ 4 нощувки от 22.09. - 425.00 лева

Иванико Тур
Видяна:
33 пъти


Актуализирана на :
07-09-2021
18:41

Турция
5 дни
425 лв.

всички оферти от агенция Иванико Тур
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаКАПАДОКИЯ - ЗЕМЯТА НА ПРИКАЗНИТЕ КОМИНИ 2021
Автобусна програма: 5 дни/4 нощувки
Дата на тръгване: 22.09.2021
ТОП ЦЕНА :425 лв
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с туристически автобус;
1 нощувка на база закуска и вечеря в Анкара в хотел 3*;
2 нощувки на база закуска и вечеря в Кападокия в хотел 3*;
1 нощувка на база закуска в Бурса в хотел 3*;
Обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Анкара;
Обзорна автобусна и пешеходна обиколка на обектите в областта Кападокия;
Нощна панорамна автобусна обиколка с екскурзовод на български език на Кападокия;
Туристическа програма в Коня;
Посещение на гроба на Настрадин Ходжа в Акшехир;
Обзорна обиколка на Бурса;
Посещение на небостъргача " Сапфир" в Истанбул (не включва входна такса за панорамната площадка и 4D киното);
Лицензиран местен екскурзовод на български език по време на пътуването;
Водач-придружител от Туроператора;
Медицинска застраховка на стойност 5000 EUR за лица до 64.99 год.
Гранични, пътни такси и паркинг.

ПРОГРАМА

Ден 1: 06:00 ч. Отпътуване от София – автогара Сердика (бивш Трафик Маркет) по маршрут София – Пловдив – Хасково – Капитан Андреево - Анкара. Дневен преход.

Късния следобед пристигане в Анкара и настаняване в Хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

Ден 2: Анкара – Кападокия

07:30 ч. Закуска и освобождаване на хотела.

08:30 ч. Обзорна автобусна екскурзия на Анкара с лицензиран местен екскурзовод на български език (включена в цената): посещение на музея на Анатолийските цивилизации (не включва входни такси) – един от най-богатите на древни находки и артефакти музеи в света, Мавзолея на Ататюрк (не включва входни такси), Анкарската крепост –  смятана за един от най-запазените и най-добри примери на Византийско укрепление в наши дни. Свободно време за обяд.

Следобед отпътуване за Кападокия – земята на приказните комини, образували се преди милиони години вследствие на вулканичната дейност в региона. Причудливите земни форми и образувания, наречени туфи, превръщат пейзажа в сюрреалистична, приказна картина.

Почивка по пътя и фото-пауза при второто по големина езеро в Турция - Туз гьолу (Соленото езеро), разположено на 905 м надморска височина, от което се извлича около 70% от солта, консумирана в страната.

Пристигане в Кападокия и настаняване в Хотел 3*. Вечеря.

Възможност за посещение на подземен ресторант с традиционен ритуал на дервишите (по желание, срещу доплащане)

НОЩНА ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА С  АВТОБУС НА КАПАДОКИЯ (включена в цената) – уникална възможност да се насладите на осветения приказен пейзаж. Нощувка.

Ден 3: Кападокия

05:00 ч. Полет с балон над областта Кападокия (по желание срещу доп. заплащане) – ще имате възможност да се насладите на изгрева на слънцето и играта на сенките по долините и причудливите природни форми + сертификат – 200 EUR / на човек.  Заплаща се на място.  Полетите с балони се реализират при подходящи климатични условия.

07:00 ч. Закуска.

08:30 ч. Панорамна обиколка с екскурзовод на български език с разглеждане на природните феномени в областта Кападокия (не включва входни такси за обектите): Долината Соджанлъ, осеяна със скални църкви, най-значимата от които е " Църквата с черните глави" , получила своето име от " почернелите" лица на светците от иконите вследствие окислението на съставките на боята; Аванос – очарователно градче на двата бряга на р. Казълърмак, прочут като център на грънчарство. Разглеждане на Червената долина на Дервент с причудливите вулканични образувания. Посещение на местността Пашабаа – природен феномен с гигантски скални комини, Посещение на открития музей Гьореме със скалните църкви от 8 век; фото-пауза на панорамната площадка над Долината на гълъбите, посещение на крепостта Юч Хисар.

Късен следобед завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря.

След вечеря възможност за посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма –ориенталски танци, турски напитки, ядки и плодове. (по желание срещу доп. заплащане). Нощувка.

Ден 4: Кападокия - Аксарай - Коня - Бурса

07:00 ч. Закуска.

08:00 ч. Освобождаване на хотела и отпътуване за Коня. По пътя посещение на подземния град  Деринкую (не включва входни такси за обектите) – до момента на територията на Кападокия са локализирани общо 40 подземни града, от които за посещение са отворени едва шест. Предполага се, че подземните градове са възникнали още през Бронзовата епоха, като първите заселници в местността са издълбавали дълбоки пещери във вулканичните скали, за да се предпазят от дивите животни и суровите зимни условия. В последствие тези пещери били свързвани чрез подземни тунели и лабиринти, образуващи подземни етажи. На по късен етап тези подземни структури са използвани от като убежище от подложените на гонения християни, които ги доразвиват и структурират, така че да поберат населението на цял град.

Отпътуване за Коня и пристигане около обяд. Кратка екскурзионна програма в Коня с разглеждане на забележителностите: Мавзолея на Мевляна – Джалал ад-Дин Руми, основател на Ордена на дервишите – символ на хуманизъм и толерантност, на разбиране и просветление (не включва входни такси за обектите):  Музея на дервишите , Руините на „Двореца на Алладин“ и джамията на Алладин.

Следобед отпътуване за Бурса - четвъртият по големина град в Турция, първа столица на османската империя и важен търговски център, разположен на западния край на древния път на коприната. Градът е популярен и като „родното място“ на традиционните турски специалитети – ореховката и искендер кебап. По пътя посещение на гроба на Настрадин Ходжа в градчето Акшехир.

Късно вечерта пристигане в Бурса, настаняване в Хотел 3*. Нощувка.

Ден 5: Бурса – Истанбул – България

07.30 ч. Закуска.

08.30 ч. Освобождаване на хотела и панорамна обиколка на Бурса с екскурзовод на български език (не включва входни такси за обектите):  Гробниците на основателите на Османската империя – Осман и Орхан; Зелената джамия; Улу джамия и Коза хан. Свободно време за разглеждане на красивите градски паркове и пазарите с ориенталски стоки и сувенири. Около обяд Отпътуване за България през Истанбул.

ПОСЕЩЕНИЕ НА ИЗВЕСТНИЯ НЕБОСТЪРГАЧ „SAPPHIRE” (включено в цената) - най-високата сграда в Турция, която в годината на завършването ѝ се нарежда на четвърто място по височина в Европа, докато към днешна дата вече е едва на 19 място. В небостъргача се помещават МОЛ с магазини на известни марки; заведения и ресторанти;   офиси; апартаменти за живеене на по-горните етажи; СПА и Уелнес център, но най-забележителното е 360 градусовата гледка, която предлага терасата на последния етаж, разположена на 238 м височина и намиращия се на същия етаж 4D симулатор на полет с хеликоптер над Истанбул – изживяване, което наистина си заслужава. (не включва входна такса за панорамната площадка и 4D киното)

Отпътуване за България. Пристигане в България след 22.00 часа

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Разходи от личен характер;
Напитки по време на храненията;
Входни такси за туристическите обекти по програмата (заплащат се задължително в турски лири):
    -  Входна такса за Музей на Анадолските цивилизации
    -  Входна такса за Откритият Музей Гьореме и Скалните църкви
    -  Входна такса за Посещение на подземен град Деринкую / Каймаклъ
    -  Входна такса за Посещение на крепостта Юч Хисар
    -  Входна такса за Мавзолея на Мевляна
    -  Вход за панорамна тераса на Небостъргача „Сапфир”
    -  Комбиниран билет панорамна тераса Небостъргача „Сапфир” и 4 D кино;

Посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма –  ориенталски танци, турски напитки, ядки и плодове - 50 лв;
Посещение на подземна кападокийска туфа за наблюдение ритуала на дервишите с традиционния танц сема - 50 лв;
Полет с балон над Кападокия –  200 EUR на човек (разходката започва в 05:00 ч. сутринта и трае около час, балонът се издига до 800 м и лети на различни височини);
Доплащане за мед. застраховка на стойност 5000 EUR за лица от 65 г до 69.99 г. – 15 лв.; за лица от 70 г до 84.99 г. – 20 лв.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ – сключва се по желание, съгласно условията и тарифите на застрахователната компания
*** ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност при актуализация и промяна на цените на входните такси на посещаваните обекти;

Полезно е да знаете: С решение на турското правителство, от 1 юни 2021 г., при преминаване през сухопътните, морски и летищни граници на Република Турция всички пътуващи, следва да представят:
- отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 не по-стар от 72 часа, или
- бърз антигенен тест не по-стар от 48 часа, или
- сертификат за ваксинация срещу COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията, или
- официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували COVID-19 в рамките на последните 6 месеца.

Освободени от тези изисквания са екипажите на транспортните средства, преминаващите транзит през летищата на страната и децата до 6-годишна възраст.

При необходимост от съдействие българските граждани в Турция могат да се обръщат към следните дипломатически представителства: Посолство на България в Анкара на следните телефонни линии: +90 312 467 20 71; 427 51 42 и дежурен телефон в извънработно време +90 312 467 20 71; 427 51 42; Генерално консулство на България в Истанбул на следните телефонни линии: +90 212 281 01 14 и +90 549 792 1529; Генерално консулство на България в Одрин на следните телефонни линии: +90 284 214 06 17, дежурен телефон в извънработно време в работни дни +90 533 7396140 и на дежурен телефон в почивни и празнични дни +90 533 6298164.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център" : +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

На граничен пункт Капитан Андреево НЯМА мобилна лаборатория! Не разчитайте да си направите тест на границата. Възможно е да настъпят промени и по този въпрос.

И така:

- отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 не по-стар от 72 часа,
- бърз антигенен тест не по-стар от 48 часа,
- сертификат за ваксинация срещу COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията,
- официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували COVID-19 в рамките на последните 6 месеца.

Важат ЕДИН ОТ ТЕЗИ ДОКУМЕНТИ!

Напомняме за HES кода!HES код, можете да попълните на адрес: https://register.health.gov.tr/ индивидуално за всеки турист - възрастни и деца!, Попълва се не по-рано от 72 часа на пристигане в Турция.
Той Ви е необходим при посещение на : МОЛ-ве, търговски обекти, обекти за услуги, заведения, места за развлечения ( например аквариуми), а също така и за тестовете за връщане в България.

029523109
0889916601
0887706170
ivaniko@mail.bg

  Снимки от нашата галерия© 2005-2021 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.236.55.22 - us - us   _           
execution time : 0.33